Golfsponsoring goed voor 12 miljoen

04 september 2009

Golfsponsoring in Nederland bedraagt ongeveer 12 miljoen euro. Dat blijkt uit een inventarisatie door SponsorMaps.

Het meeste sponsorgeld gaat naar het KLM Open waarvan de begroting van circa 7 miljoen voor het grootste gedeelte wordt opgebracht door de drie partners KLM, ABN AMRO en KPMG. Deze drie partijen zijn ook betrokken bij het ABN AMRO Ladies Open. De andere grote golfsponsor in Nederland is Van Lanschot Bankiers dat onder andere hoofdsponsor is van de Nederlandse Golf Federatie.

Golfsponsoring biedt als sport die ook in Nederland nog steeds sterk in ontwikkeling is en steeds meer beoefenaars kent, veel mogelijkheden voor bedrijven, zo blijkt uit het onderzoek. Niet alleen op het gebied van relatiemarketing, maar met name in het bereiken van specifieke doelgroepen zoals jeugd en senioren liggen nog volop kansen.

Het onderzoek is mogelijk gemaakt door ABN AMRO.

U kunt het onderzoek hier downloaden.

Tags | , ,

CONTACT

SponsorMaps op Twitter

Ad Maatjens
@AdMaatjens
Co-founder en hoofdredacteur vakblad Sponsorreport. De eerste en beste bron voor al het sponsornieuws, -insights en -onderzoek. Muziekfanaat.
  • RT : https://t.co/kQEE57folb
  • RT : In aanloop naar de persconferentie van vrijdag laat de Alliantie van Evenementenbouwers van zich horen. Het vreest dat h…
  • RT : Draadje: Dat er weer maatregelen nodig zijn is helaas evident. Maar als prof. georganiseerde evenementen met QR weer aan…
  • RT : Over 4 weken is het Sponsorreport congres in . Met Jeroen van Glabbeek (https://t.co/bpmwCAhofA), Gerben v…