Sponsorinkomsten betaald voetbal stabiel

05 augustus 2010

Groeningen, 5 augustus 2010 – Volgens SponsorMaps betalen de hoofd- en shirtsponsors van de Eredivisieclubs komend seizoen 36,4 miljoen euro aan sponsorgeld. Vorig seizoen was dat nog 41,5 miljoen. De daling wordt vooral veroorzaakt door het wegvallen van DSB als hoofdsponsor van AZ Alkmaar. De club heeft als enige club in de Eredivisie nog geen shirtsponsor.
Grootste hoofdsponsor blijft AEGON, dat jaarlijks 10 tot 12 miljoen euro overmaakt aan Ajax. Daarna volgen Philips/PSV (7,5 miljoen), ASR Verzekeringen/Feyenoord (5,5 miljoen) en Unive/Heerenveen (2,8 miljoen).

In totaal halen de Eredivisieclubs in het komende seizoen 170,9 miljoen euro binnen met sponsoring. In de Jupiler League bedragen de totale sponsorinkomsten 34,7 miljoen euro. Dat is nagenoeg hetzelfde bedrag als in het seizoen 2009-2010.

De verkoop van businesseats en VIP boxen heeft te leiden onder de economische problemen. De totale inkomsten van de clubs lopen daarom relatief sterker terug dan de sponsorinkomsten. Ook de inkomsten uit mediarechten liggen lager dan vorig seizoen.

De resultaten van het onderzoek worden bevestigd door recente cijfers van SPORT+MARKT. Ook volgens het onderzoeksbureau blijft shirtsponsoring van de eredivisieclubs stabiel ondanks de financiële crisis.

CONTACT

SponsorMaps op Twitter

Ad Maatjens
@AdMaatjens
Co-founder en hoofdredacteur vakblad Sponsorreport. De eerste en beste bron voor al het sponsornieuws, -insights en -onderzoek. Muziekfanaat.
  • RT : De sportsponsoring van Jumbo ligt onder een vergrootglas sinds de voormalige topman Frits van Eerd werd gearresteerd in het kader…
  • RT : 🎥Lowlanders! Bedankt voor alle energie, enthousiasme en liefde! Er was geen mooiere thuiskomst in de polder voor te st…
  • RT : Theaters teleurgesteld: ‘Publiek op 1,5 meter is in feite verlenging van de lockdown’ https://t.co/fkbeH9f1zS
  • RT : OMT wil de cultuur echt definitief om zeep helpen. Openen tot 20.00 is de zoveelste nagel in de doodskist van theaters e…