Nieuw kennisplatfom: Sponsorreport

17 december 2013

Ad Maatjens en Arko Sports Media starten in januari 2014 het kennisplatform voor sponsoring; SPONSORREPORT.
SPONSORREPORT is een nieuw platform op het gebied van sponsoring dat de essentiële en onmisbare informatie biedt voor mensen die professioneel werkzaam zijn in het sponsoringvak op het gebied van sport, entertainment, maatschappij, media en kunst en cultuur. Daarbij ligt de nadruk op accountability, onderzoek en best practices uit binnen- en buitenland, marktkansen en strategie.

‘Sponsoring is steeds belangrijker binnen het marketingcommunicatiegebied en wordt steeds professioneler uitgevoerd, zowel in het verkrijgen van rechten, de inzet van activatie-instrumenten als in het meten van ROI en ROO’, zegt Ad Maatjens. ‘We constateerden een groeiende behoefte aan de echte ‘need to know’-informatie bij de mensen in het sponsorvak. SPONSORREPORT vult deze lacune op en biedt met zijn nadruk op onderzoek en data uit binnen- en buitenland de onmisbare kennis en inzichten waar deze groeiende groep sponsorprofessionals momenteel naar op zoek is.’
SPONSORREPORT verschijnt 20 keer per jaar als digitaal magazine. Dagelijks nieuws is te vinden op de site “sponsorreport.nl”. Daarnaast organiseert Sponsorreport kennissessies, studiereizen en events. De best practices en onderzoeken worden jaarlijks gebundeld in het SPONSORREPORT Jaarboek.

Ad Maatjens
Ad Maatjens is oprichter van SponsorMaps en was afgelopen 15 jaar hoofdredacteur van SponsorTribune. SponsorMaps adviseert bedrijven, organisaties en bureaus en geeft inzicht in de sponsormarkt door het objectief in kaart brengen van die markt in de Benelux in al zijn breedte en dimensies (branches, deals, geld, doelstellingen, trends etc.). Samen met Respons geeft SponsorMaps jaarlijks de SponsorMonitor uit.

Arko Sports Media
Arko Sports Media B.V. is een zelfstandige kwaliteitsuitgeverij van vakinformatie op het gebied van sport. Arko Sports Media stelt zich sinds 2001 ten doel het kennisniveau in de sport te verhogen en de kennisoverdracht te bevorderen. De uitgeverij beschikt over een indrukwekkend portfolio, bestaande uit diverse vakbladen en studieboeken, websites, e-zines, multimediale platforms (zoals SPORTNEXT.nl), studiereizen, congressen, Live Sessies en educatieve activiteiten op het gebied van gezonde leefstijl (zoals het project Lekker Fit! voor basisscholen en DOiT voor vmbo-scholen in Nederland).
Arko Sports Media is marktleider waar het gaat om het uitgeven van vakinformatie in de sport en heeft een groot aantal opdrachtgevers en samenwerkingspartners, zoals landelijke sportorganisaties, lokale, regionale en landelijke overheden, hogescholen, universiteiten, wetenschappelijke instellingen en andere kennisinstituten.

CONTACT