Brunel sponsort team in Volvo Ocean Race

03 december 2013

Brunel wordt de hoofdsponsor van een Nederlands team in de komende Volvo Ocean Race.
Sailing Holland, een initiatief van een aantal bekende Nederlandse zeilers, en Brunel International hebben overeenstemming bereikt over deelname aan de Volvo Ocean Race 2014-2015. Voor het in Amsterdam gevestigde bedrijf dat zich specialiseert in projectmanagement, detachering en consultancy is het de derde keer dat het aan de start komt van de oceaanrace rond de wereld.
De Volvo Ocean Race is de meest prestigieuze zeilwedstrijd rond de wereld. De start van de race vindt plaats op 4 oktober 2014 in het Spaanse Alicante. Negen etappes en vier oceanen later finisht de race op 27 juni 2015 in Gothenburg in Zweden. De negenkoppige bemanningen hebben dan een afstand van 40.000 zeemijlen (72.000 km) afgelegd onder vaak de meest veeleisende omstandigheden.
Jan Arie van Barneveld, CEO Brunel International N.V., is bijzonder verheugd dat Brunel voor de derde keer een eigen team en boot heeft in één van de meest prestigieuze en spannende zeilwedstrijden ter wereld. “De formule is belangrijk verbeterd. De boten zijn identiek. Verschil wordt gemaakt door het team. We hebben groot vertrouwen in de ervaring en deskundigheid van Sailing Holland en schipper Bouwe Bekking. Het gaat hier om de kwaliteit en de samenwerking tussen mensen. Dat is Brunel. We gaan voor de sport en de overwinning.”
De komende Volvo Ocean Race verschilt van de voorgaande elf edities doordat elk team in hetzelfde type boot zal varen. De twintig meter lange koolstof boot, de VOR 65, is speciaal ontwikkeld voor deze race. De schipper van Team Brunel is Bouwe Bekking, die in zijn zeilcarrière al zes eerdere Volvo Ocean Races zeilde. De overige leden van het team zijn nog niet bekend. Kandidaten zullen in de komende maanden een zware selectieprocedure doorlopen.
Naast hoofdsponsor Brunel zal er naar verwachting nog een aantal bedrijven het team ondersteunen. “Er is veel belangstelling,” legt Gideon Messink van Sailing Holland uit: “We zijn met een aantal bedrijven in gesprek en in één geval heeft dat al tot een overeenkomst geleid. Het gaat om Moduleo Design Floors, een divisie van de internationale IVC Group met het hoofkantoor in België.”
Eigenaar Filip Balcaen ziet de deelname aan de Volvo Ocean Race als een bevestiging van het succes van zijn bedrijf dat in slechts korte tijd uitgroeide tot de Europese marktleider in kunststofvloeren. “Het is fantastisch om deel te zijn van een evenement met zo’n internationale uitstraling. Dat geldt zowel voor onze 1.200 werknemers als voor onze klanten in 110 landen verspreid over de wereld.”
In de komende maanden zal de Brunel campagne verder vorm krijgen. De boot ligt klaar op de werf in Engeland en wordt zo snel mogelijk gereed gemaakt voor de tewaterlating. Na een aantal proefvaarten zal de boot naar Nederland komen voor de doopplechtigheid.
Brunel nam ook in 1997/98 en in 2005/06 deel aan de Volvo Ocean Race. Team Brunel is het vierde team dat zijn deelname aan de komende Volvo Ocean Race bevestigt. De andere deelnemers zijn het Zweedse SCA, Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten) en een Chinees team dat door Dongfeng wordt gesponsord. Naar verwachting zullen er in de komende maanden nog drie teams volgen

CONTACT