Sport1 nieuwe mediapartner KNLTB

19 december 2013

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) en Sport1 zijn een tweejarig mediapartnership overeengekomen. De samenwerking, die per 1 januari 2014 van start gaat, heeft als doel zoveel mogelijk Nederlanders enthousiast te maken voor tennis. Het contract werd ondertekend tijdens de KNLTB Tennis Masters in Rotterdam.

Erik Poel, Directeur van de KNLTB is blij met de samenwerking. “Sport1 is dé tenniszender van Nederland. Ze steunen de Nederlandse toernooien en topspelers en zenden heel veel tennis uit. Door dit partnership kunnen we de tennisliefhebbers optimaal bedienen en de tennissport nog meer promoten zodat nog meer mensen gaan tennissen.”

Vice-President Will Moerer van Film1/Sport1: “Drie jaar geleden hebben we een van onze kanalen gethematiseerd tot een 24/7 tenniskanaal. Naast de gehele WTA Tour, het ABN Amro World Tennis Tournament en de ATP 250 Tour zijn hierop ook de Davis Cup en de Fed Cup te volgen. We zenden niet alleen veel tennis uit maar we ondersteunen sinds dit jaar ook Robin Haase en Kiki Bertens in hun verdere ontwikkeling als tennisser. Daarnaast willen we door ons te verbinden aan het Challenger toernooi van Scheveningen, het Sport1 Open, jonge Nederlandse talenten een platform bieden waarop ze zich kunnen meten met andere nationale en internationale talenten. De samenwerking met de KNLTB, dat als doel heeft om nog meer mensen voor tennis te interesseren, past dan ook prima in onze strategie om als Sport1 nog meer zichtbaar te zijn in de Nederlandse tenniswereld.”

CONTACT