Real Madrid opnieuw rijkste club

23 januari 2014

Real Madrid staat in de nieuwste Deloitte Money Football League opnieuw op de eerste plaats. De Spaanse club heeft een omzet van 519 miljoen euro. Barcelona staat opnieuw op de tweede plaats. Dat blijkt uit de 17e editie van de Football Money League van Deloitte.

In totaal zijn de twintig clubs uit de Money League goed voor 5,4 miljard euro, een stijging met 8% vergeleken met vorig jaar. Bayern München is geklommen naar de derde plaats. Manchester United zakt een plaats. Nieuw in de lijst zijn de Turkse clubs Galatasaray en Fenerbahçe. Engeland staat met zes clubs in de lijst, Italië en Duitsland met vier, Spanje met drie, Turkije met twee en Frankrijk met een club.
In de (uitgebreide) lijst van dertig clubs staat Ajax op de 27e plaats met een omzet van 107,6 miljoen euro. Vorig jaar bezette Ajax de 24e plaats met 104,1 miljoen euro aan inkomsten. Om bij de dertig clubs te horen die in de lijst staan is een omzet nodig van meer dan 100 miljoen euro.
De inkomsten van Real Madrid bestaan onder andere uit commerciële baten (211,6 miljoen) en uitzendrechten (188,3 miljoen). Real Madrid en Barcelona staan onder andere bovenaan omdat de twee clubs individueel hun televisierechten kunnen verkopen. De topclubs hebben weinig last van de economische problemen, concludeert Deloitte.

Bekijk hier het volledige rapport van Deloitte
Deloitte Football Money League

CONTACT

SponsorMaps op Twitter

Ad Maatjens
@AdMaatjens
Co-founder en hoofdredacteur vakblad Sponsorreport. De eerste en beste bron voor al het sponsornieuws, -insights en -onderzoek. Muziekfanaat.
  • RT : De sportsponsoring van Jumbo ligt onder een vergrootglas sinds de voormalige topman Frits van Eerd werd gearresteerd in het kader…
  • RT : 🎥Lowlanders! Bedankt voor alle energie, enthousiasme en liefde! Er was geen mooiere thuiskomst in de polder voor te st…
  • RT : Theaters teleurgesteld: ‘Publiek op 1,5 meter is in feite verlenging van de lockdown’ https://t.co/fkbeH9f1zS
  • RT : OMT wil de cultuur echt definitief om zeep helpen. Openen tot 20.00 is de zoveelste nagel in de doodskist van theaters e…